top of page
Foto van schrijverMaaike Middelweerd

WIE JARIG IS TRAKTEERT


En dat doe ik, door het delen van mijn ‘Geboorte-Feestdag!’ HART-OPENER taart RECEPT!’

Een (h)eerlijke taart, van banaan met rode biet, pure rozen en een topping van kokos crème met frambozen en verse munt. Met de topping creëer je een fantastische taart. Zonder topping een perfect healthy ontbijt of gewoon lekker als tussendoortje, yum yum!







Deze taart is glutenvrij, geraffineerde suikers vrij, zuivel vrij en zelfs vegan te maken!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen ( + 1 banaan extra om bovenin de taart erop te leggen)

  • 3 eieren (lees onderaan bij ‘Inspiratie Tips’ de vegan vervanger)

  • 1 voorgekookte rode biet

  • 1 lepel pure rozen poeder (Anima Mundi)

  • 1 lepel koekkruiden

  • 2,5 lepel honing ( = optioneel, of ander natuurlijk zoet naar eigen wens en behoefte)

  • 200 gram glutenvrije fijne havermoutvlokken (+1 hand extra om bovenop te strooien)

  • 2 theelepel bakpoeder

  • 1 snufje roze Himalaya zout

  • 1 flinke hand kasha (lees de ‘Inspiratie Tips’)

Ingrediënten topping:

  • 1 bakje plantaardige kokosyoghurt

  • 1 lepel honing

  • Rasp van een citroen of limoen

  • Frambozen (of ander seizoensfruit)

  • Verse munt toppen (of andere eetbare bloemen zoals viooltjes, klaver etc…) Touch van Pure rozen poeder

Bereidingswijze:

1) Verwarm de oven voor op 170 garden. Vet een cakeblik in en bekleed deze met een velletje bakpapier. 2) Doe de 3 bananen, eieren, gekookte biet in de blender en mix het geheel tot een gladde massa. 3) Voeg de koekkruiden, honing en rozenpoeder toe en mix het er doorheen.

4) Voeg het gladde mengsel met een aantal luchtige slagen toe aan de beslagkom, met daarin voorafgaand, de goed door elkaar vermengde havermout, bakpoeder, de kasha en het snufje zout. 5) Verdeel het beslag over de cakevorm.

6) Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg op de cake.

7) Bestrooi de cake met een handje havermoutvlokken.

8) Bak de koek in ongeveer 60 - 70 minuten in het midden van de oven.

9) Laten afkoelen op het rooster (uit het cake blik). 10) Is de koek afgekoeld? Blend dan de kokosyoghurt met de honing en de citroenrasp.

11) Besmeer hiermee de koek en maak de versiering af met de frambozen, munt en een touch van rozenpoeder.

12) Feestelijk genieten, kan met deze koek elke dag. Je hart ontvouwt zich als een roos, met deze rijk versierde taart. Zo maak je van elke dag een kloppend feestje!

Inspiratie Tips:

Vegan vervanger; Vervang de eieren met een rijpe avocado + 100 ml water + 1 theelepel ( is dus extra ) bakpoeder. Blend dit tot een glad en luchtig mengsel.

Door een snufje zout; breng je het natuurlijke zoet meer naarboven.

Pure Rozen poeder; maak ik van onze eigen gedroogde medicinale rozen uit de tuin. Maar de Rozenpoeder van Anima Mundi is ook heerlijk. Het is een plant medicijn. Geschonken door moeder natuur en laat je hart openen. Kies voor biologische ingrediënten; en als het even kan, natuurlijk lekker lokaal. Misschien groeit er zelfs fruit en munt voor je topping in je eigen tuin?

Kasha is geroosterde boekweit; zorgt voor een lekker krokantje en is nootachtig van smaak.

Hieper-de-piep liefs, Maaike Extra ‘Hart-Opener’ voor meer zelfliefde voor jezelf kado? * Wil jij niet alleen hartverwennend smullen maar ook hartverwennend onderdompelen? En meer als ooit te voren je hart openen voor jezelf, lijf en leven? Voel je welkom en laat je vrijblijvend informeren en inspireren over een Vrouwen Retraite.



Comments


bottom of page